Прибирання на кухні - з чого почати, поради

З кожним роком на ринку меблів з'являється все більша різноманітність нових кухонних гарнітурів. Різноманітність матеріалів, відтінків і типів поверхонь роблять процес вибору кухні тривалим і таким, що вимагає особливої уваги.
Кухні із пластику дуже просто прибирати
Адже, незалежно від того, на скільки років ви плануєте купувати кухню, проблема утримання її в чистому, бездоганному вигляді все також гостро нагадує про себе. Особливо це стосується кухонних меблів, розташованих поблизу плити або мийки.

Ми вже розповідали про догляд за кухнею вцілому, але більшу частину часу та сил при збиранні кухні ми витрачаємо на очищення поверхонь від жиру. Саме про це ми й поговоримо.
Секрети збирання на кухні
Перш, ніж приступати до чищення кухні, пам'ятайте:

● абразивні губки та серветки категорично не підходять для чищення кухонного гарнітуру всіх видів покриття;
● категорично не рекомендується використовувати агресивні миючі засоби, оскільки покриття може пошкодитися, на ньому з'являться подряпини, втрачається колір та блиск поверхні.
З чого почати прибирання на кухні
Отже, щоб правильно визначити миючі засоби, чим все ж таки можна відмити вашу кухню, потрібно спочатку зрозуміти - який вид покриття у неї. Для цього ми докладно розглянемо основні види кухонного покриття та засоби, що дозволяють їх очистити без шкоди самому покриттю.
Прибирання кухні з ламінованим ДСП
ДСП боїться води, а тому мити фасад з такого покриття можна лише злегка вологою губкою, після чого обов'язково потрібно відразу ж протерти сухою ганчіркою, щоб не залишалося жодної крапельки води, інакше вона може проникнути в стики або шви, а це загрожує набуханням та деформацією ДСП.

Щоб видалити плями від зеленки або фломастерів, вам знадобиться етиловий спирт.
Видалення жирних плям з кухонними меблями
Что же касается жирных пятен – то их лучше удалять сразу же легким раствором с детским мылом или раствором с чистящим средством (2% средства и 98% обычной воды). Но, если пятна обнаружились гораздо позднее, то тогда вам необходимо приложить на минутку салфетку, смоченную в следующей смеси: спирт, ацетон, уксус и уайт-спирт.
Очищення кухні із МДФ
Чистити фасади з плівкового МДФ можна також, як і ДСП фасади, що ламінують. Крім того, необхідно оберігати поверхню від усіляких механічних пошкоджень, щоб не з'являлися подряпини, через які матеріал може проникнути волога або жир.
Пластиковый МДФ являются самым крепким кухонным фасадом, который не боится ни грязи ни жира. Уход за такой поверхностью достаточно прост и не требует особых усилий. Тут можно смело использовать чистящие средства, а также полироли. Однако, от хлорсодержащих или абразивных растворов, а также ацетона и любых других растворителей все же лучше воздержаться.
Як очистити від бруду та жиру кухню зі шпону
Шпоновані кухонні фасади та фасади з масивів дерева – це поверхні з натурального дерева, покриті спеціальним лаком. Чистяться такі фасади найкраще «поліроллю» і бажано відразу після появи плям жиру.

Крім того, ці фасади категорично не переносять води, тому їх бажано ретельно оберігати від попадання крапель, інакше дерево відразу її вбере, що може призвести до деформації та набухання матеріалу.

Якщо ви дотримуватиметеся цих елементарних правил, то ваш кухонний гарнітур прослужить вам не один рік.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Як вибрати кухонний гарнітур?
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*