Що таке кухня-студія

У сучасній квартирі проблема нестачі простору призвела до суміщення функцій частини приміщень. Кухня стала не тільки місцем приготування, а й обідньою зоною, а також кімнатою для прийому гостей. Стандартні столові, площею 5-6 м2, не можуть забезпечити функціональність та зручність, тому альтернативою стало облаштування житла без перегородок із виділенням робочої зони для кулінарних дій. Розібравшись, що таке кухня-студія, дізнавшись про переваги такого планування, ви зможете визначити доцільність використання такого дизайну вдома.
Характерні риси планування
Дизайн кухні-студії - результат об'єднання приміщення для приготування з прилеглою кімнатою. Виходить великий, світлий та просторий простір, який дозволить приготувати вечерю, провести час із сім'єю або покликати компанію друзів у гості.

Правильне зонування, встановлення ергономічних меблів, використання вбудованої техніки дозволить створити універсальну та вільну область, яка однаково гармонійно виглядає у великому будинку або маленькій квартирі. Щоб отримати такий результат, потрібна допомога кваліфікованих спеціалістів, здатних розробити проект кухни на заказ в Киеве.
Переваги дизайну суміщеної кухні-студії
Ідею поєднати зону відпочинку та прийому їжі вперше реалізували на заході. Нині вітчизняні творці інтер'єрів активно використовують корисну розробку, розширюючи приміщення. Але якщо ви збираєтеся зробити зі своєї квартири простору кімнату, то не варто забувати про необхідність отримання дозволу на таке перепланування.

Кухня-студія у будинку чи квартирі, це:
● зручно;
● раціонально;
● красиво;
● актуально.

Незважаючи на деякі складності при облаштуванні та супутні витрати, таке оформлення дозволить розширити функціональні можливості житла та покращити сприйняття інтер'єру.

Покриття підлоги

Перш ніж купити кухню у Києві, необхідно потурбуватися про «правильний» ремонт. Для студії рекомендовані матеріали, які легко відмиваються, адже первісна функція кухні – приготування їжі. Оптимальним рішенням стане керамічна плитка або ламінат, які стійкі до води, відрізняються високою опірністю до механічного навантаження і довго збережуть зовнішній вигляд. Покриття підлоги дозволяє візуально відокремити робочу зону від житлової частини квартири.

Меблі

Вибір гарнітура залежить від форми та розмірів приміщення:
● Лінійні меблі використовуються у прямокутних кімнатах, де ширина в два і більше разів менша за довжину. Якщо дозволяють розміри, то застосовується дволінійне планування із протипоставленими робочими зонами.
● Кутова кухня-студія - рекомендований варіант для невеликих квадратних квартир. Меблі займають дві сусідні стіни, залишаючи відкритим великий простір для встановлення столу.
● Якщо загальна площа кулінарної та кухонної областей становить 20 м2, то органічно виглядає кухня з островом. Винесена робоча поверхня утворює трикутник, де все під рукою.

Підходящі меблі - гарантія гарного та зручного приміщення.

Їдальня частина

Для кухні-студії характерні два види: окремий стіл для всієї сім'ї або приставна стійка, на кшталт барної. Перший варіант застосовується у просторих будинках, де можна організувати обідній «острів» без шкоди вільному простору. Другий - оптимальний для маленького житла або вузьких квартир. Довга стільниця, крім основної ролі, використовується для розподілу приміщення на окремі зони.

Якщо у вас ще залишилися питання або є бажання докладніше дізнатися, що таке кухня-студія, Притаманні плануванню плюси і наявні недоліки, переходьте за посиланням. Розширений опис допоможе вам дізнатися про всі нюанси.
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*