Переваги та недоліки мийок зі штучного каменю

Кухонна мийка - це один з найважливіших елементів на кухні, який ми використовуємо куди частіше за інші предмети кухонних меблів. Тому так важливо, щоб ваше миття було не тільки зовні привабливе, але й мало цілий ряд показників з експлуатації та догляду.

Сучасні домогосподарки дедалі частіше віддають перевагу мийкам зі штучного каменю. Вони приємні на дотик, екологічні, невибагливі у догляді та легкі в очищенні від забруднення, а також привабливі, мають цілий спектр кольорів та здатні надати дизайну вашої кухні особливий шарм.
Різновиди кухонних мийок
На ринку до вашої уваги надані мийки зі штучного каменю, які виготовлені на основі коріану або граніту. Розглянемо кожен із них докладніше.

1) Коріан - штучний камінь, виробництва відомої компанією DuPont. Матеріал складається з акрилової смоли та мінеральних наповнювачів. На вигляд він дуже схожий на натуральний камінь, але на відміну від нього коріан теплий на дотик, гладкий і не містить мікропор.

Цей матеріал не вбирає в себе вологу, є екологічно чистим та безпечним.

Що ж до дизайну та палітри кольорів, то він різноманітний. На ринку надано понад 100 різних кольорів та відтінків даного матеріалу, які можна комбінувати один з одним, вибираючи ідеальну дизайнерську комбінацію.

2) Граніт – штучний камінь нового покоління. До його складу входить крихта натурального каменю (приблизно 80%) та сполучний матеріал (20%).

Важливо знати! Чим більше у складі гранітної крихти, тим якіснішою і міцнішою буде ваша мийка.

Такий матеріал дуже відрізняється від коріану не лише функціональними можливостями, а й ударостійкістю. Мийки з граніту мають гігієнічність, підвищену міцність і стійкість до хімічно агресивних засобів. На такі мийки можна ставити гарячий посуд, виливати окріп, а також різати продукти без використання спеціальної дошки для нарізки.
Переваги мийок із штучного каменю
Мийки зі штучного каменю мають особливі властивості, які забезпечують не тільки високі експлуатаційні рівні, але й високу естетичність.

До основних переваг таких мийок можна віднести:
  • тривалий термін експлуатації. Зазвичай термін служби кухонної мийки, виготовленої зі штучного каменю, становить 10 років. Однак при дбайливому використанні та правильному догляді таке миття прослужить вам набагато довше.
  • гігієнічність у використанні. Процес виготовлення мийок зі штучного матеріалу виключає утворення будь-яких щілин і навіть найменших пір, у яких можуть накопичуватися різні бактерії та мікроорганізми.
  • висока міцність. Стійкість до різних механічних пошкоджень у штучного каменю в рази перевищує аналогічний показник натурального, а за фізичним навантаженням він перевершує навіть бетон.
  • ремонтоспроможність. Для того, щоб повернути вашій мийці початковий вигляд і очистити її від подряпин і сколів, достатньо лише скористатися наждачним папером та поліролем. Приклеїти відбитий шматочок миття можна акриловим клеєм.
  • термостійкість. Ви можете сміливо виливати окріп у раковину, не боячись завдати їй шкоди. Але щодо гарячих сковорідок та каструль краще уточнити у продавців, адже не кожна мийка до них пристосована. Цей момент дуже важливий, оскільки внаслідок такого впливу на миття можуть залишатися сліди.
  • Великий вибір кольорів та відтінків.
Недоліки
Недоліків у мийок зі штучного матеріалу не дуже багато, але про них слід пам'ятати при виборі. До них відносяться:

  • висока вартість продукції
  • велика вага в порівнянні з нержавіючими мийками
  • на деякі мийки зі штучного каменю не можна ставити гарячі каструлі та сковорідки, адже вони залишають слід, які неможливо буде приховати чи виправити.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Шафа-купе — вбудована або незалежна
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*