Фіолетова кухня: вибираємо правильний відтінок

Барвиста і неповторна, вражаюча і насиченість кольору, що запам'ятовується, - ось що можна сказати про фіолетову кухню. Така кухня буде не тільки стильною, модною, а й унікальною у своєму роді.
Фіолетові кухні: особливості оформлення
● для великих та середніх кухонь можна використовувати і темні колірні рішення, а для маленької – лише світлі кольори
● кухні у фіолетовому дизайні повинні бути з хорошим сонячним або світловим освітленням, інакше доведеться робити вибір у бік більш м'яких відтінків.
● фасад кухні також підбирається під розміри її приміщення: для маленьких – це глянсові або скляні, а для великих – глянцеві, скляні та матові поверхні
● майже всі відтінки фіолетового дуже добре поєднуються з металевими або хромованими поверхнями. Цей нюанс можна врахувати при підборі побутової техніки та іншого гарнітуру
● дизайн кухні має бути більш стриманим, суворим, що в ідеалі підкреслить величність та красу фіолетових відтінків.
Ідеальні фіолетові поєднання для кухні
Фіолетовий далеко не той колір, який з легкістю може поєднуватися з іншими кольорами:

1. фіолетовий із білим – виграшна комбінація. Кухня, на якій переважатимуть білі тони, буде більш затишною та світлою. Тут можливі будь-які варіанти білого – від молочного до перлинного. Як бачите з фото, дуже красиво виглядає фіолетовий кухонний гарнітур з білою стільницею, шпалерами та поличками. А щоб урізноманітнити таку обстановку, дизайнери додали фіолетовий колір до білої стелі.

2. фіолетовий та чорний – класика, використовувати яку слід дуже обережно та у присутності спеціаліста. Перш ніж зважиться на таке поєднання, слід попередньо все вивчити і пропрацювати, щоб інтер'єр майбутньої кухні не вийшов занадто похмурим. Так, наприклад, чорний колір можна використовувати в окремих елементах фасаду.

3. фіолетовий та жовтий – відмінне поєднання. Яскравість жовтого кольору чудово доповнює та відтіняє фіолетовий. Тільки тут важливо правильно підібрати яскравість та насиченість цих кольорів. А допоможуть вам у цьому наші фахівці, які знають багато нюансів у роботі з фіолетовим кольором.

4. приголомшливо гармонує ліловий з монохромним та металевим

5. фіолетовий та бежевий – створить атмосферу спокою та умиротворення

6. лавандовий і зелений - унікальне поєднання. Як відомо, зелений колір близький до жовтого, тому дуже барвисто виглядає з яскравими фіолетовими відтінками.

При підборі відповідних кольорів для дизайну кухні слід також враховувати те, як фіолетовий колір впливає на самопочуття людей, що живуть з вами. Вчені підтверджують, що велика кількість таких відтінків може спровокувати психічні розлади, посилити депресію або спровокувати емоційний напад.

Тому перш, ніж зважиться на використання кольору, слід проконсультуватися з знаючими людьми.
Фіолетові елементи кухні: нюанси виконання
● якщо ви вирішили використовувати фіолетовий в плитці для підлоги, то дизайн слід розбавити світлими пастельними тонами;
● шпалери лілового кольору найкраще використовувати прості, без примудрених малюнків
● стіл та стільці найкраще підбирати тоді, коли ваша кухня вже встановлена. Це робиться для того, щоб уникнути перенасичення фіолетового кольору в дизайні
● меблі для такої кухні краще вибрати правильних форм та пропорцій

Пам'ятайте, використання фіолетового кольору – це чудова ідея для стильного дизайну кухні.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Дизайн кухні жовтого кольору – сонячне літо в інтер'єрі.
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*