Технологія безрамного скління: плюси та мінуси

Остекление безрамным способом балконов и лоджий – елегантне рішення для квартир та приватних будинків. Така конструкція виглядає естетично, дуже витончено та повітряно. Досі не вщухають суперечки щодо авторства такої популярної сьогодні методики. Багато хто вважає, що прабатьками скління без використання рам є фінські спеціалісти. Ті ж чесно зізнаються: підглянули систему у німецьких колег. А в Німеччині знизують плечима: мовляв, можливо, наше, але ми вперше побачили у фінів. Так чи інакше, безрамне скління лоджій та балконів встигло завоювати весь світ, тому є свої причини.
Особливості технології
Система складається із зовнішньої рами й скляних секцій, що легко і зручно відкриваються і регулюються, які завдяки тонкому шару ущільнювача забезпечують захист від дощу, снігопаду і навіть вітру. При правильному монтажі безрамне скління покращує шумоізоляцію приміщення (до 50%). Скління без застосування рам може бути встановлене відповідно до ваших потреб: суцільні скляні секції на всю висоту балкона (до 3,4 м), до перил балкона або будь-якого іншого розміру. При цьому, що важливо, фасад будівлі не зазнає відчутних змін.

Для засклення використовується загартований матеріал підвищеної міцності завтовшки, як правило, 6-8 мм (щоправда, зустрічається скло завтовшки і 21,5 мм). Незважаючи на свою візуальну легкість, ця система дуже міцна і надійна: при повному дотриманні технології монтажу скло здатне витримати тиск до 220 кілограмів на квадратний метр. Тож, щоб розбити скляне полотно, доведеться постаратися. При цьому скло розсипається на дрібні уламки, які не здатні нашкодити людині. Монтувати систему безрамного скління можна будь-якого сезону.
Безрамне скління: плюси
Ця система може використовуватися не тільки для скління балконів, терас або веранд будь-яких форм і видів, але й для монтажу приміщень, а також створення сучасних легких перегородок. Безрамне скління є найбільш проникним для сонячного світла та відчутно додає простір. Крім того, подібна конструкція допомагає заощадити до 10% теплової енергії в будинку, що доводять дослідження експерта з енергетики з Політехнічного університету Тамперін (Фінляндія) Кіммо Хілліахо. При цьому існує вибір текстури скління: можна використовувати тоноване, матоване або фігурне скло. Це сприяє створенню унікальної та сучасної архітектури будівлі. Мити такий балкон не складе ніяких труднощів: скляні полотна з легкістю відкриваються і зсуваються в бік по алюмінієвим напрямним, так що очистити їх від пилу та бруду можна буде як усередині, так і зовні. За належного догляду система здатна прослужити десятки років.
Безрамне скління: мінуси
Як не дивно, але частина переваг такого виду скління для когось може перейти до розряду недоліків. Так, наприклад, повне скління має на увазі стовідсотковий доступ до огляду приміщення з вулиці, адже на скло неможливо прикріпити ні штори, ні жалюзі. І якщо балкон чи лоджія перебуває на першому поверсі, така система може не підійти. Крім того, при провітрюванні приміщення в будинок можуть потрапляти комахи, пух та пил. Винні тому особливості технології: на скляну конструкцію неможливо прикріпити москітну сітку або будь-який інший захист від непроханих гостей.

Незважаючи на наявність утеплювача між полотнами, система все ж таки негерметична, і тому в холодну пору року температура в приміщенні і за його межами складе лише пару-трійку градусів. Не врятують і опалювальні прилади. З тієї ж причини при частих опадів можливе підвищення вологості та вогкості на балконі. Ще один вагомий недолік – це вартість такої системи. На ринку є дві пропозиції: фінські технології та вітчизняні. У першому випадку пропонується ціна 350 за квадратний метр, у другому близько 170 доларів за ту ж квадратуру. Слід зазначити, що фінальна оцінка замовлення залежить від особливості конструкції або форми приміщення.

Безрамне скління - це, безсумнівно, актуальний напрямок обробки балконів і лоджій. Варто лише мати на увазі, що всі плюси технології будуть мати місце лише у випадку звернення до перевірених фахівців. Хоча і при цьому практичність системи все ж таки викликає питання: навіть після дрібного дощу доведеться мити шибки, адже на прозорому полотні одразу впадає в очі будь-який бруд. Якщо ж ви готові з цим змиритися, то безрамне скління здатне створити той затишок та атмосферу, яких так не вистачає балконів та лоджій багатоквартирних будинків. А його вартість з лишком окупиться тим прекрасним видом, який радуватиме вас щодня.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Колірна палітра вашої кухні
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*