Догляд за кухнею

Кухонні меблі схильні до безлічі природних процесів, які негативно впливають на її стан, зовнішній вигляд і призводять до думки про повну і досить дорогу зміну меблів.

Нещодавно ми говорили про догляд за м'якими меблями в будинку. Настав час розібратися в питаннях догляду за меблями на кухні, адже їй дістається більше за інших.
Як доглядати за кухонними меблями
Як уникнути цього та продовжити термін служби предметів приготування та загальний привабливий вигляд самої кухні?

● Сонячне світло. Одна з найбільш очевидних причин зміни кольору кухонних меблів під впливом прямих променів. Але якщо це яскрава сторона у Вашому будинку, тоді слід використовувати фасади з акрилу, нітроцилюлозний лак для дерева або лаки на водній основі, це варіанти для тих, кому подобається їхнє яскраве приміщення. Або Ви можете повісити чудові фіранки або штори на вікна.

● Провітрюємо приміщення.
Ні, запахи ніяк не впливають на кухонні меблі, але температура і її різкі перепади, може пошкодити гарнітуру, рівно як і висока або низька вологість. Тому провітрювання відмінна альтернатива, різним осушувачам та зволожувачам. Нормальна температура для кухонних меблів становить +10 - +40 °, а діапазон допустимої вологості 30 - 80%.

● Сухі поверхні. Для запобігання появі цвілі слід протирати стіл, стільницю, полиці сухою тканиною. Особливо це стосується темних куточків кухні, куди сонячне світло зазвичай не доходить і є місце для вологи.

● Чистота та порядок на кухні. Не варто залишати старі плями до наступного разу. Застиглі плями можуть прижитися, після чого Ви самі пошкодите поверхню кухонних меблів, намагаючись позбутися плями. Тому відразу ж вступайте у бій із розлученнями і не залишайте їх. В інших, серйозних випадках, використовуйте спеціальні очищувачі і що особливо важливо — після одного прибирання слід почати друге, на тому самому місці, тільки з безпечнішими рідинами. Важливо убезпечити себе від потрапляння їжі на місця попередньої обробки.

● Без агресії на кухні. Не варто використовувати речовини, що володіють сильними хімічними властивостями (кислоти, олії, розчинники). По-перше, вони можуть лише пошкодити гарнітурі, і по-друге, можуть вплинути на Ваше здоров'я. Агресивні рідини дуже корисні при виведенні плям, але тільки в промисловості, для домашньої кухні рекомендується використовувати тільки безпечні та перевірені засоби. Навіть миючий засіб з відсотковим співвідношенням 98% вода і 2% хімічний склад може бути корисним для виведення плям, але не більше.

Якщо у вас все ще залишилися питання щодо догляду за кухнею або інші проблеми з кухонними меблями — ви можете звернутися до нас за допомогою, наші фахівці завжди на зв'язку.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Що таке кухня-студія
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*