Як зробити барну стійку будинку

Барна стійка - сучасне рішення в дизайні кухні, що дозволяє не тільки максимально функціонально організувати робочу зону, але і розділити приміщення невеликої квартири. Якщо ви вже раніше придбали кухню, то сейчас самое время дополнить ее барной стойкой.

Цей елемент декору можна виконати самостійно, для цього потрібно врахувати деякі нюанси про які розказано нижче.

План робіт з виготовлення барної стійки

Розглянемо загальну послідовність робіт із виготовлення:

Розрахунки та креслення

На першому етапі важливо визначити те, якою буде ваша стійка, її розміри, форму, розташування та зафіксувати все це у робочій схемі та кресленнях.

Стільниця

На цьому етапі проводиться підготовка та вирізування стільниці за заданими розмірами. Для цього вам необхідно буде використовувати: олівець, лінійку та лобзик. Як матеріал – товстий лист ДСП. Спочатку, на листі ДСП олівцем ви малюєте форму вашої стільниці. Після чого приступаєте до її вирізування. Готову стільницю можна обробити з обох боків і обклеїти спеціальною торцевою стрічкою. Таким чином ви вбережете матеріал від попадання вологи.
Каркас
Як матеріал для каркаса можна використовувати дерев'яні бруси (4-4 см). Спочатку робимо кріплення до підлоги – нарізаємо бруси по периметру нашої конструкції. Тепер нарізаємо брус для вертикальних планок. Їхня висота – це висота нашої майбутньої стійки. Найоптимальнішою вважається 1,20 м. Кількість вертикальних планок залежить від масштабності конструкції. Досвідчені фахівці рекомендують використовувати три опори на кожен метр конструкції. Завершальною роботою по каркасу є розміщення верхньої площини, яка повторює нижнє кріплення до підлоги. При проектуванні та виготовленні каркаса необхідно врахувати всі шафки та полички, які ви в результаті хочете бачити на барній стійці.

Облицювальні матеріали

Після того, як каркас повністю готовий, слід розпочати підготовку облицювальних матеріалів. Як матеріал використовується гіпсокартон або легкі дерев'яні панелі. З ними дуже легко працювати, оскільки вони добре піддаються різній обробці, шліфування та обрізування. До того ж, вони мають широку палітру кольорів. Використовуючи лобзик, вам необхідно буде нарізати невеликі полотна, що відповідають виготовленому каркасу.

Збір конструкції

Заключним етапом є скріплення всіх елементів: облицювальні листи прикріплюються до каркаса, а стільниця розміщується зверху та фіксується.
Виготовлена таким чином барна стійка буде не тільки оригінальною за своєю формою, функціональністю, але й ідеально впишеться у ваш інтер'єр. А за заощаджені гроші можна купити недорогу кухню..
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Як вибрати м'які меблі
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*