Як вибрати м'які меблі

Як тільки закінчуються ремонтні роботи нам уже не терпиться якнайшвидше промчатися по магазинах і підібрати всі необхідні меблі, у тому числі і м'які.
Здавалося б, що може бути простіше підібрати диван чи софу?

Вирушив у спеціалізований магазин, подивився асортимент, вибрав перший диван, що сподобався, і замовив його з доставкою додому. Але на практиці все виявляється набагато складніше.

На те, щоб ознайомитися з усім асортиментом м'яких меблів, його функціональними можливостями та наповненнями, у вас піде не один день і навіть не один тиждень. Саме тому, перш ніж вирушить у дорогу, рекомендуємо вам ознайомитися з важливими нюансами, на які слід звернути увагу в першу чергу, якщо ви вирішили купити м'які меблі..

До них відносяться:
● оббивний матеріал
● якість швів
● використовувані наповнювачі
● який каркас
● вбудовані механізми

Для більшого розуміння розглянемо кожний критерій докладніше.

Оббивний матеріал меблів

Цей матеріал є найдорожчою частиною м'яких меблів (60-70% від вартості) і саме він є першим, на що ми звертаємо увагу, розглядаючи та підбираючи меблі.

Види оббивного матеріалу:
● натуральний
● штучний

До натурального матеріалу, що використовується як оббивний, можна віднести лише шкіру. Для оббивки диванів та крісел використовують шкіру буйволів, телят та корів. Основним показником її якості є товщина шкіри (від 1 до 5 мм) та спосіб її вироблення.

Що ж до натуральної тканини, то її часто не використовують через те, що вона швидко втрачає первісний вигляд, протирається і кошлатиться.
Бажаєте заощадити? Розгляньте варіанти зі штучною шкірою, який також широко застосовується як оббивка. Цей матеріал коштує в рази дешевше натуральної шкіри і має такі ж характеристики на вигляд і догляду.

До штучних матеріалів для оббивки належать також такі тканини:
● велюр
● шеніл
● жаккард
● флок
● стрейч
● мікрофібра
● гобелен

На відміну від натуральних тканин, штучні мають непогану зносостійкість, вони не шкутильгають, не розтягуються і не обвисають при частій експлуатації.

І тут постає питання – яку ж оббивну тканину вибрати?

Найкращим варіантом стане тканина – флок – вона здатна витримати будь-які процедури з очищення та протягом тривалого часу зберегти свій первісний вигляд.

Найвибагливішою є жакардова тканина, оскільки очищення може пошкодити її шовкову поверхню.

Важливо пам'ятати! На якій би оббивці ви не зупинилися, завжди уточнюйте чи оброблена тканина тефлоновим просоченням. Це просочення зможе захистити внутрішній світ меблів від вологи, адже пролита на нього рідина просто розтечеться по поверхні.

Звертаємо увагу на шов

Шов є одним із показників якості продукції. Зверніть увагу на шви і ви зрозумієте, наскільки відповідально виробник підходить до виробництва меблів:
неакуратні, косі та криві шви – перша ознака неякісної продукції
однакові, рівномірні та рівні шви – один із показників добротної продукції

Наповнювачі

Наповнювач відповідає за форму ваших м'яких меблів. Чим якісніше він буде, тим довше прослужать вам меблі.

Розрізняють такі види наповнювачів:

1. пружинні блоки. Основним нюансом при виборі цього виду є якість сталевого дроту, з якого виготовлені пружини, чи вона пройшла термічну обробку. Крім того, важливо врахувати саму технологію кріплення пружин та їх кількість на одиницю площі, адже чим більшим буде цей показник, тим зручнішими будуть меблі.

2. поролон (пінополіуретан). Відмінної якості поролон має бути пружним, еластичним та щільним. Саме такі показники забезпечують йому великий термін служби під час щоденного використання.

3. поліефірне волокно. Широко застосовуються як наповнювачі спинних подушок і підлокітників дивана. Завдяки спеціальній технології їх виробництва, подушки наповнені таким наповнювачем, легко зберігають форму, зручні у використанні і не схильні до зминання і звалювання.

При виборі наповнювача важливо врахувати щільність матеріалу – чим вищий її показник, тим довше служитимуть меблі. Так, для м'яких меблів вони повинні бути не нижче 30 кг/м3.

Каркас

Каркас розкладних м'яких меблів виконують з металу та дерева.

Чим дорожчі меблі, тим якіснішим буде її каркас. Про цей нюанс знають усі виробники меблів із дерева.

Так, у дорогих моделях використовується деревина твердолистяних порід дерев (дуб, бук, береза), а в дешевих використовується легка деревина (сосна). Але і в тому і в іншому випадку найважливішим є те, що виробник повинен використовувати добре просушену деревину, інакше диван з такого каркаса з часом почне сильно скріплятися.
Механізм

Поділяють три типи механізмів:

● висувний. Такий механізм дозволяє витягти з-під дивана додаткове спальне місце. Використовується в диванах типу Венеція, Софа, дельфін.

● розкладний. Цей механізм дозволяє вийняти у кілька разів складений матрац.

● відкидний. Передбачає невеликий зсув нижньої частини дивана вперед і опущення спинки дивана на місце, що звільнилося.

За міцністю та рядком експлуатації всі механізми приблизно однакові.

Важливо вибрати хороший механізм, який легко працюватиме, вільно і без особливого шуму дозволить вам привести диван в потрібне положення.
НАСТУПНИЙ ПІСТ
Кухні зеленого кольору
Готові розпочати проект?
Заповніть форму та отримайте проект БЕЗКОШТОВНО.
Альтернативно, Ви можете зателефонувати нам за телефоном (097) 945–91–04.
Виберіть тип меблів*
Мій бюджет складає*